torsdag 1 mars 2012

Sol och energi

Visst är det så att så fort solen börjar visa sig så får man automatiskt mer energi, ork och glädje? Konstigt att det kan ligga så inbyggt i oss - och jag tror inte vi människor är ensamma om att känna så här. På något sätt så känns det som att djuren njuter av det lika mycket som vi gör.

Aska har gått upp för mycket i vikt under tiden hon varit halt och inte kunnat röra på sig (och så fort hon ser mat går hon upp några gram ;)) Så hon och jag får väl försöka få ordning på oss helt enkelt och nu när solen kommer fram känns det ännu mer lockande att gå ut på lite raskare promenader i det fina vädret. Minna behöver inte direkt gå ner i vikt, men hon hänger gladeligen med och faktiskt är hon mycket bättre i trampdynan nu så hon känns nästan helt okej från sin hälta också :)

Det här tricket med att halta är inte riktigt så lätt, och Minna har så himla bråttom med allting och är så taggad så oftast tar det lite längre tid för henne att lära in något nytt än det gör för Aska som är mer lugn och metodisk. Minna blir lätt överenergisk och kommer inte ihåg vilket av de där femhundra sakerna hon genomförde den sista sekunden som jag faktiskt klickade för. Jag har kommit så långt att hon kan stå och hålla upp benet, men det är det här med att få fram det första hoppet framåt. Ett par gånger har hon genomfört rätt, men på något sätt så tar hon det som att hon ska hoppa jättehögt :D Så nu står hon och håller upp ett framben och sedan tar hon ett megaskutt upp i luften och landar på alla fyra :D Jaja, bara att traggla vidare. Men sista dagen för utmaningen är 5e mars redan så antagligen så hinner vi inte... Till nästa utmaning skall vi vara med från början så vi har en chans att genomföra det också (därmed inte sagt att jag gett upp än - under kan ju fortfarande hända ;))

2 kommentarer:

  1. Vilket häftigt trick! Visa gärna film när det sitter..
    Ja, att bege sig ut i solen ger verkligen energi! Så himla underbart!

    SvaraRadera
  2. En film på det vore skoj att se :D tråkigt när hundarna blir dåliga. Skönt att de mår bättre. Hoppas att ni har haft en bra helg i det härliga vädret. Kram bibbi

    SvaraRadera