tisdag 27 mars 2012

Lantisarna kommer till stan!

I lördags åkte jag, barnen och Minna till Göteborg för att sova över hos mamma. Aska och sambon var hemma och vilade upp sig från sjukdom. På lördagen besökte vi Slottskogen, som är en liten park med olika sorters djur. Barnen matade änder, kollade på älgar, får, hästar, getter, hjortar, sälar mm och tyckte det var jätteskoj. Minna som aldrig varit på något liknande innan och som inte är så van vid stadsmiljö eftersom vi bor på landet tog det hela med ro. (Eller nja, hon hade nog gärna velat jaga de där änderna... ;)) Jag var mycket nöjd över henne - hon var väldigt nyfiken på alla djur men visade varken stress eller överdriven reaktion på något av dem. Att det var människor, djur, andra hundar och bilar överallt reagerade hon inte heller på.

Här är några bilder från lördagen:




 
 
På söndagen åkte vi till Eriksbergsbryggan för att promenera lite på förmiddagen. Här var det bilar, människor, andra hundar och båtar att hålla koll på. Och självklart lite glassätande också! Även detta klarade Minna väldigt bra - och hon gjorde även lite nya bekantskaper. Bla en liten jackrusselvalp som var lika bitsk som en liten piraya i leken ;) Vi träffade även en aussiehane, en sheltievalp och en liten cockerspanieltik som hette Alice :) Efter detta så åkte vi till Slättadamm för att mata lite mer änder. Det visade sig dock att dessa änder var betydligt mer rädda än de i Slottskogen så barnen fick kasta bröd som fick segla iväg på vattenytan istället. Men det gick bra det också.

Här är några bilder från söndagen:




Förutom att Minna tog sig friheten att mot reglerna sova i mina föräldrars soffa under natten (när jag trodde att hon sov i hallen) så har hon skött sig bra. Det har varit en nyttig helg för henne att miljöträna. Men hon var väldigt glad att komma hem igen på söndagseftermiddagen. Då tog hon sig en ordentlig tur i skogen och var glad att slippa kopplet ;)

6 kommentarer:

  1. Ja gud ja, all miljöträning som hundarna missar när man bor på landet. Mina tidigare hundar är uppväxta med att åka spårvagn, vara i slottskogen, shoppa i nordstan och fika på uteserveringar i Haga. Glassa har aldrig varit i närheten av nåt av det... :/ Det får nog bli en tur till storstan snart!

    SvaraRadera
  2. Ja oftast är det ju så att när man väl tar sig in till stan har man så många ärenden att klara av där man inte kan ha hunden med sig, så det blir liksom aldrig av ;) Men det var skoj att se att Minna klarade det bra trots att hon aldrig varit med om något liknande förut. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det så.

      Galet söt din lilltjej är på bilden när hon ser butter ut förresten!

      Radera
    2. Tack! Hon ogillar att fotograferas så man får vara glad bara hon blir med på bild ;)

      Radera
  3. Men vilken snygg aussie du har! Utfinn verkligen!
    Och otroligt söta barn.

    Kul att miljöträningen gick bra! Slottsskogen är bra träning. Var hon trött sedan?

    SvaraRadera
  4. Tack!
    Tyvärrbhar Minna ganska svårt att slappna av och ta det lugnt (hon vet inte vad det är ungefär ;)) så det märks nästan aldrig när hon är trött... (tyvärr)

    SvaraRadera