söndag 1 januari 2012

Gott Nytt År och God Fortsättning!

Dagen innan nyårsafton träffades vi i sökgänget och körde lite sök med förhoppning att få trötta nyårshundar. Vi testade en ruta i vår skog denna gång och den var riktigt bra så förhoppningsvis blir det fler gånger på det stället! (Kul med variation - men bra när man har nära till rutan ;))

Var nöjd med Minna idag, körde rent systemsök med flying och hoppade över markeringarna för dagen. Efteråt hade vi lite tid över så vi körde även en omgång uppletande som gick riktigt bra.

Dagen innan nyår trampade Minna upp sig i skogen och det blödde en del från trampdynan som sitter på frambenet, det lyckades hon trampa upp även på söket så det kändes lite halvkul. Men hon verkar inte ha så ont av det så jag hoppas det läker snabbt.

På nyårsafton hade vi två familjer här hemma på besök med deras barn. Vet sedan tidigare att Aska är lite rädd för fyrverkerier så jag hade planerat att sära på dem nu innan det skulle börja smälla. En av familjerna hade även deras hund med sig - en cockapoo ;) som inte är rädd alls utan vill snarare jaga dem och ta dem. Efter maten vid 19.30 tänkte vi ta en snabbpromenad med alla hundarna för att sedan kunna ha dem inne till de värsta nyårsraketerna var över. Men tror ni inte det gick fel! =( Just precis när hundarna var ute så smäller grannen av några riktigt högljudda raketer (Vi bor på landet och sannolikheten för att det ska smälla nära är ju inte särskilt trolig och inte vid den tiden...) Aska reagerade ju med svansen mellan benen och skyndade sig hem och cockapoon blev ju hysterisk och ville jaga raketerna. Minna visste nog inte riktigt hur hon skulle bete sig utan blev lite stressad och livlig.

Väl hemma sprang hundarna in och det fortsatte smälla. Tyvärr hann Minna läsa av Aska innan hon försvann ner i källaren och blev ganska stressad och försökte gömma sig bakom sofforna, vid tvätten och i badrummet. Ju mer tiden blev och ju mer fyrverkerier det blev desto mer stressad blev hon och till slut satt hon och skakade i soffan stackarn. Dock höll hon sig nära oss och hon kunde faktiskt även äta saker som blev tappade på golvet. Det ser jag som en fördel. (Aska är så stressad så hon totalt stänger av - hon hör inte, ser inte och äter absolut inget utan ligger bara och flåsar någonstans där hon gömt sig och i flera timmar efter fyrverkerierna upphört). Vi försökte bara att låtsas som ingenting för att hon verkligen skulle fatta att det var inget att bry sig om, men visst värker det i hjärtat när man sneglar på dem och ser hur dåligt de mår... =(
Efter tolvslaget fick vi några extragäster som droppade in efter att ha varit på andra nyårskalas, och då verkade Minna slappna av mer och mer och till slut låg hon på rygg och tyckte att alla skulle turas om att klia henne på magen ;)

Jag hoppas verkligen verkligen inte att detta sätter sig på Minna och att hon blir skotträdd... =(

Idag (nyårsdagen) har hundarna varit ute på två långpromenader - skönt med lite frisk luft, motion och att få rensa huvudet lite kan jag tänka! Bilden är från idag, taget med mobilen; 

2 kommentarer:

  1. Hej kul att ni fick till ett spår dag innan nyår, synd att MInna tycker att det är så jobbigt. Hoppas hon inte blir skotträdd efter detta, men man tycker ju att det är två skilda ljud hoppas hon tycker det med ! Godfortsätning till er;)

    SvaraRadera
  2. Alltför många hundar har blivit skotträdda efter nyår. Jag hoppas att Minna inte är en av dem! Skönt ändå att hon verkade släppa det efter tolvslaget, det bådar ju gott!!

    SvaraRadera