onsdag 5 januari 2011

Mys!

Finns det något mer underbart än en mysstund med en valp? När de bara är totalt avslappnade, kollar upp på en med sina underbara hundögon och ligger och smågnyr och myser för att man klappar dom? Hjärtat smälter!

Tur är väl att det finns såna stunder, för ibland vaknar monstret i dom - ett monster med sylvassa tänder som de gärna sätter i möblemang och i människoarmar och ben. Minna har fått en förkärlek till vår soffa - och till sladdar. Det gäller att passa ordentligt för rätt som det är så är hon där och gnager. Barnen åker också på en del gnagande - men de tjuter ju så roligt när man biter i dom tycker Minna ;)

Emellanåt försöker jag mig på lite pälsvård, och det fungerar så länge hon har något annat att bita i - annars biter hon på borsten jag borstar med. Lite annan träning har vi också hunnit med, men än så länge handlar det ju bara om 1-2 minutsträning och bara för att det är roligt. Vi har börjat med lite "sitt" och kontaktövningar. Men Minna är som ett yrväder för det mesta så träningen har inte nått så avancerade nivåer ännu ;)

Mycket snö har vi fått - och jag har skottat små gångar i hela trädgården för att kunna rasta hundarna ordentligt. Inte för att Minna bryr sig så mycket om det - hon paddlar glatt kring i snön, men man slipper ju själv vada i alla fall ;)

För att få bra följsamhet utan koppel tycker jag det här med att byta riktning på promenaderna är ett riktigt bra sätt att få hundarna att hålla koll på en och följa en utan koppel. Tyvärr så försvårar snön möjligheterna att kunna göra detta fullt ut, men man får väl försöka göra så gott man kan eftersom snön nog kommer ligga ett tag.

Och så till något riktigt bra; några gånger om dagen blir det lite "ofrivillig" ensamhetsträning för Minna. Det kan vara om man ska ner till källaren för att hämta tvätten eller elda i vedpannan, eller om vi går upp till övervåningen för att lägga barnen osv. Inga långa stunder det handlar om alltså - men så fort vi går så går hon in till TV-rummet där hon brukar sova och lägger sig. Lugnt och stillsamt - och det känns riktigt bra att se!

1 kommentar:

  1. det är hur härligt som helst med mys stunder :) hihi ozzy tycker också om det där med att bli ett monster å tugga på allt å alla. skönt att höra att det inte bara är han :) vi har inte skottat bort någon snö i trädgården...det fixar ozzy själv :) ha det så bra. kram bibbi å ozzy

    SvaraRadera