lördag 15 januari 2011

Lite summering

Vi har legat sjuka några dagar hemma så därför har uppdateringen av bloggen blivit lidande. Men nu känns det lite bättre - så nu tar jag nya tag med både blogg och träning av Minna.

Imorgon har Minna varit hos oss i två veckor. Dessa har ju gått försvinnande fort! Nu väger hon 6 kg, så snart har hon ökat dubbelt mot när vi hämtade henne. Hon bits inte riktigt lika mycket, även om hon använder sina tänder på oss varje dag så kan hon kontrollera sig på ett bättre sätt. Barnen kan nu dansa och stoja på golvet utan att hon är där och försöker bita i deras kläder utan hon kan lugnt ligga kvar och tugga på sitt ben eller vad hon höll på med. Hon gör sina behov nästan enbart ute, och går ofta fram till dörren och gnyr om hon vill ut. När man ska ut och in vid dörren så sätter hon sig och väntar på kommandot "varsågod". Likadant när man ställer ner matskålen.

Andra saker hon lärt sig på dessa två veckor:
-sitt
-ligg
-handtarget (att hon trycker nosen mot min hand, oavsett var/hur jag håller handen)
-tasstarget (stå med framtassarna på en låda - inför övning om bakdelskontroll)
-nos mot targetpinne
-vi har övat en hel del med kontaktövningar, att hon ska titta på mig
-man kan kasta en boll, hon väntar och tar ögonkontakt och springer på kommandot "varsågod"
-några bakåtsteg med kommandot "backa", sitter dock inte hundra än
- kommandot "loss" för att släppa det hon håller i munnen

Kommande vecka ska vi öva lite på "stå", inför utställningar och lydnadsövningar, samt lite förberedande för fotarbetet - att följa efter när jag går baklänges och ha ögonkontakt mm. De andra sakerna hon kan skall även vidarearbetas.

Denna gången skall jag vara noggrann redan från valpstadiet på att lära in alla grundfärdigheterna först, för att sedan sätta ihop dem till färdiga moment. Tror man kan ha nytta av det sedan.


2 kommentarer:

  1. hej! åh vad mycket ni har hunnit med i träningen. här har det blivit mycket träning på att ex låta bli tallrikarna när diskmaskinen öppnas. inte dra ned saker från köksbordet. oki lite anning träning har det också blivit som ögonkontakt, vänta på ett varsegod innan man får leka med leksaken jag håller i, tasstarget, handtarget. när han var dålig så orkade han inte träna. det är ju förstårligt men nu vill han tänka :) är lilla minna envis eller har ozzy fått alla syskonens envishet?? hihi. ha det så bra.kram bibbi å ozzy

    SvaraRadera
  2. Haha, ja såna saker som att inte ta saker från borden och inte slicka på grejer i diskmaskinen tränar vi också på. Hon försöker sno allt ätbart hon kommer åt, fick tag i min dotters macka från bordet häromdagen - det blev ju positiv förstärkning där tyvärr. Hihi.

    Jodå, hon är lite envis, men inte överdrivet. Men Eike sa ju att Ozzy var en liten gangster... ;) hehe. Bara att traggla på - att han är energisk och framåt är ju bra när ni ska ut på tävlingsbanorna sedan!

    SvaraRadera