tisdag 5 april 2011

Valpkurs

Igår var inskrivningen på valpkursen. Vi var ca 15 personer - och det 4 st ledare så det ska nog bli bra! Var lite teori innan, och sedan fick hundarna bekanta sig med platsen och bli chipavlästa. Var väldig variation på både hundar (raser) och ägare (åldrar och inriktningar). Jag var den enda med aussie i alla fall, men det var ju kanske väntat.

Passade på att köra lite ringträning när jag ändå hade störmoment och det gick ganska bra. Hittade en kompis till Minnas uppfödare som skulle vara med på valpkursen som också skulle ställa ut på söndag - roligt om man känner till några fler när man åker!

Minna drog bitvis som en ponny i kopplet för att komma fram till de andra hundarna, men bitvis lyssnade hon riktigt bra och glänste till i träningen. Duktig tjej! Vet inte vad som hänt med henne de sista dagarna - hon har blivit jätte lugn inomhus. Håller inte alls på att hoppa på allt och alla och bita i allt hon kommer åt. Jättebra har hon blivit - och hon har börjat lyssna när man säger "nej". Igår hade Wilma 3 kompisar här och då räckte det att säga åt Minna "nej" en gång när hon tänkte hoppa upp, så lät hon dom vara sedan. Duktig tjej!! Får hoppas det håller i sig bara...

2 kommentarer:

  1. ÅÅ, vad kul med valpkurs =) jag håller på att leta efter en som jag kan gå med Devil.

    SvaraRadera
  2. vad roligt att valpkursen har startat :) söt bild på lilla minna :) kram i från oss

    SvaraRadera