tisdag 12 april 2011

Valpkurs - andra gången

Igår var valpkurs för andra gången. Vi övade kontaktövningar (att hunden skall söka kontakt med en och "fråga om lov") och så fick vi leka med hundarna. Leken är en viktig sak att göra med sin valp för att kunna belöna den och ha roligt tillsammans - det ökar intresset för hundarna att vilja vara med oss. Vissa valpar har svårare för denna biten och andra lättare. Minna är väldigt lätt att leka med, men jag vet hur jobbigt det är när de inte vill leka eftersom min hund jag har sedan tidigare är sådan. Vi övade också på att försöka hälsa på andra utan att hunden ska hoppa eller hälsa förrän den fick lov. Kursledarna gick runt och hälsade på oss, och hundarna skulle helst sitta stilla vid sidan och vänta på sitt "varsågod" innan de fick hälsa. Ingen valp klarade detta igår, utan det skulle vi fortsätta träna på hemma.

Vi hade teori också, och gick igenom just kontakt och relation mellan hundar och ägare samt hur klickerträning går till. Alla fick också skriva på varsin lapp ett trick som vi ska lära hundarna - och ha uppvisning med det det sista kurstillfället. Kul! Till läxa nästa gång fick vi att öva på att hunden ska ha ögonkontakt med oss.

1 kommentar:

  1. vad kul att valpkursen är igång :) det är ju så otroligt nyttigt :) ja leken är ju viktig ...våran förra hund var svår att leka med. det tog ett tag innan hon vågade leka med oss ( alrdig lekt med människa förrut i sitt liv) men vi kuna ibland ha dragkamp tillsammans :) vad ska du ha för trix? kram i från brosan med familj

    SvaraRadera