lördag 1 september 2012

Svamp

Igår var fredag och min lediga dag. Det känns lite konstigt att behöva vinka hejdå till Wilma vid skolbussen och bara ha Alice att ägna mig åt. Men det är lite mysigt med egentid, även om Alice frågar 20 gånger om Wilma kommer hem snart. Det måste ju kännas konstigt för henne med att inte ha henne att leka med på dagarna.

Igår tyckte Alice att vi skulle leta svamp i skogen så vi gav oss av med hundarna. Med tanke på att vi inte gick så långt och mest på stigarna (det är ju lite kämpigt att gå i skogen om man har korta ben som Alice) så fyllde vi korgen förvånansvärt snabbt. Ca 7 liter kantareller fick vi med oss hem. Alice pratade och pratade och pratade, men ett och annat blåbär, hallon och björnbär hann hon också få in i munnen. Vi fikade med lite frukt längst upp på ett berg innan vi gav oss av hemåt igen.

När Wilma kom hem åkte vi in till stan och köpte lördagsgodis och presenter till tre kommande barnkalas. På kvällen var vi borta på det första barnkalaset och fick tårta och trevligt umgänge. Efter en liten sovmorgon är Wilma nu och leker med en kompis, jag har jobbat en stund och skall snart ta mig an en promenad med hundarna tillsammans med Alice.

Önskar er en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar