lördag 18 juni 2011

Tävlingskurs och grattis!

Idag har jag och Minna varit iväg på tävlingslydnadskurs med klickerträning igen. Detta var näst sista kurstillfället - men det ska bli en fortsättning till hösten bestämdes idag. Underbart kul! Dessutom bestämde vi som deltar att vi skulle försöka träna lite ihop mellan gångerna - vilket ska bli jättekul! Det är alltid roligare att träna ihop med andra.

Idag fick vi övat på hopp över hinder samt "hålla fast" som är förberedande till apporteringsmomentet. Vi hade lite teori om "flyt" och sedan fick vi alla varsin privatlektion på 15 minuter med tränaren medan de övriga deltagarna hjälpte varandra med en "flytövning". Jag valde fritt följ och position som min grej i privatlektionen och fick tips om hur jag ska arbeta vidare. Flytövningen bestod av att man skulle välja ett moment som man vill göra (tex sitt) och detta skulle hunden göra utan kommando (alltså frivilligt) under så många gånger under 1 minut som möjligt. En person stod och tog tiden och antecknade antal sättanden. Därefter lades störningar på (tex att en person gick omkring i klappade i händerna runt hunden eller att en person gick och kommenderade och pratade runt hunden) och man skulle räkna antal sättande under en minut med dessa störningar. Detta för att se hur befäst momentet är och hur hunden reagerar på störningar. Väldigt nyttigt och lärorikt!

Till sist vill jag säga stort grattis till flera av Minnas syskon som ställt ut i helgen med fina resultat! Jättekul!

1 kommentar:

  1. kul att du har börjat tävlingskurs :D här får vi vänta med det för det är ont om sådanna kurser nu på sommaren :( gick det bra med flytövningen??kram i från oss

    SvaraRadera