fredag 24 augusti 2012

Nu så!

Nu så blir det ett inlägg igen!

Dagarna går fort och lite händer det mellan gångerna också. Just nu har det varit mycket med både det nya huset, det gamla huset som skall göras i ordning för försäljning och bokslut på jobbet. Min Wilma har också blivit skoltjej - i onsdags var jag och Alice med första dagen i skolan men igår fick jag vinka iväg henne utanför huset när skolbussen kom för att hämta henne. Många fjärilar i magen har det varit, men hon har tyckt det varit roligt så det blir nog riktigt bra när hon fått in lite mer vana på allt vad det innebär. Igår kom hon hem och lärde mig nya saker (redan!).

Fredagar är jag ledig så idag har jag och Alice fått vara på tu man hand. Vi har passat på att handla både mat till oss och hundarna. Mycket blev det - eftersom det är kräftskiva här imorgon kväll.

Aska har i veckan också fått tjänstgöra som spårhund då en skadad räv inte upphittades. Aska spårade upp den enkelt och skallade fint tills jägaren kunde komma ikapp och avsluta. Det känns alltid lite extra roligt när hundarna faktiskt får göra nytta i "verkligheten" och inte bara spåra som "hobby". Men man får ju tro att spårträningen är en del av att det går bra vid "riktigt" viltspår ;)

På måndag blir det (nog) gjutning av plattan till garaget. Så snart armering och golvslingor är klart i huset så gjuter vi där också sen. Ska bli spännande att vi snart kan börja bygga lite på höjden och inte bara göra saker utmed marken ;)

Sambon var inne och kollade ett stort märke som han fått på låret hos läkaren, som vi misstänkte var efter en fästing. Läkaren hade mest skrattat och sagt att "lille vän, du har blivit stucken av en mygga". Men efter tjat så tog de prover och idag ringde läkaren och sa att "hoppsan, det var visst borrelia". Ja, hoppsan så det kan bli... Nu har vi haft borrelia båda två, kanske dags att ta över hundarnas fästinghalsband? ;)

Här är en bild när Wilma och grannen Hugo (båda 6 år) väntar på skolbussen:


2 kommentarer:

  1. Läskigt med borrelia.. Bra att ni kollade upp det! Hoppas det blir bra fort...

    SvaraRadera
  2. Usch inget roligt med borrelia :( Va roligt att Aska hittade räven ;) Känner som dig verkligen kul när de gör något riktigt ..!

    SvaraRadera