lördag 12 november 2011

Avslutning lydnadskurs del 2

Idag hade vi avslutning på lydnadskursen del 2. Som tur är blir det fortsättning till våren så då behövdes det ju inte kännas så sorgset i alla fall ;)

Vi började med att få varsin uppgift - att baklängeskedja några olika moment/delar som instruktören satt samman till oss. Vi fick en kvart på oss att förbereda träningen, sedan skulle vi gå igenom alla moment och baklängeskedja dem samt visa upp resultatet. Minna fick:
Slalom mellan benen - baklängesmarch - läggande under baklängesmarch - föraren går 10 meter - inkallning med ingång.
Minna var taggad till tusen och kändes riktigt kul att träna med, och resultatet var jag jättenöjd med! Nästa del fick vi öva på linförighet under kommendering, inklusive svängar, backande under fotgående och halter. Jag övade även lite på hoppet, vilket gick väldigt bra också. Supernöjd med min lilla stjärna!
Tredje passet fick vi öva på rutan, det har inte jag och Minna tränat på innan. Vi använde oss av en targetmatta i mitten av rutan och det fungerade jättebra att få full fart in på 10 meter. Däremot var det lite blandat resultat när vi tog bort targetmattan, likaså att få in "stå" direkt när hon nått mattan. Men det är ju delar man får plocka ut och öva på separat, nu vet jag i alla fall "ingredienserna till grytan".

Det märktes sista passet att Minna blivit lite trött i huvudet, men det är ju inte så konstigt när man har en 4-timmars kurs ;) Imorgon blir det sök i skogen med ett härligt gäng, ska bli kul för det var ett par veckor sedan nu. Inte lätt att få ihop så att alla kan, man behöver ju vara minst 3 stycken i sökgruppen för att det ska bli av och fungera. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar