onsdag 17 augusti 2011

Lite uppdatering

Sista riktiga semesterveckan har bjudit på lite hundträning - och vi har haft vissa framgångar med "hålla fast momentet". Det är långt ifrån färdigt, men skam den som ger sig ;)

Hundarna har fått vara med på alla möjliga aktiviteter de senaste dagarna. Allt från att kolla kräftburar, kräftskivor, kalas och uteaktiviteter. Det ger nöjda hundar - tyvärr går det ju inte alltid att ha med dom överallt men vi försöker så långt det är möjligt.

I lördags var vi på hundens dag inne på brukshundklubben. Det började med en poängpromenad, men en hel del svåra frågor tyvärr. Men vi fick oss en promenad i alla fall! Sedan var det lite uppvisningar i agility, IPO och freestyle. Sedan hade man möjlighet att prova på med sin egen hund. Barnen sprang med Aska på agilitybanan, och Minna fick prova lite grann hon med. Bra miljöträning var det för Minna i alla fall - fast hon har lite svårt att slappna av i röriga miljöer fortfarande. Tyvärr var det en labrador som flög på henne, men det verkade inte sätta några spår som tur var i alla fall.

I söndags var vi hela dagen hos min syster i Halmstad och hundarna fick vara med vid hästträning, ridning och skötsel av hästarna. Aska är ju van sedan innan, men Minna har inte varit med så många gånger. Men hon skötte sig kanon. Hon hittade också en lekkompis i grannpojken och var med honom hela dagen och sprang, sprang och sprang, lekte i kojan och samlade äpplen. Efter en sån här dag tror man ju att man ska komma hem med en trött hund, men icke denna gången heller. Verkar inte finnas något stopp i Minna :D

De sista dagarna har vi kört en hel del uppletande, som är en väldigt bra aktiveringsform för den går så snabbt och smidigt att göra. Får försöka ta tag i spårandet snart igen. Har haft ett uppehåll med det efter lite bakslag, men nu är det nog dags att ta tag i det igen!

Lite bilder från i söndags;


Alice och Minna

Minna hjälper till med hästskötsel

Minna spanar in hästen Lindar

Minna vilar i skuggan av bilen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar