måndag 14 mars 2011

Uppdatering


Var ett tag sedan jag uppdaterade, tiden flyger iväg. Minna blir större och större och väger nu strax över 11 kg. Rumsrenhetsträningen går super - har inte varit olyckor inne på en månad och hon håller sig ganska länge och säger till om hon bli nödig. Ensamhetsträningen går också jättebra vilket känns superbra!

Däremot är hon väldigt hoppig. Alice brukar sjunga "som en gummiboll" om henne, och det stämmer faktiskt. Hon är en liten mattjuv med och hoppar gärna upp med framtassarna på bordet och snor saker om man inte passar ordentligt. Kommer det folk, och gärna då stojiga lekkamrater till Wilma, så hoppar hon gärna runt lite med vilket inte alltid är så populärt. Men vi arbetar på det sakta men säkert.

Har hunnit miljöträna lite i stadsmiljö med och det fungerar bättre för varje gång. Att gå fint i koppel går framåt, och även om hon kan skälla ibland på personer som hon tycker ser lite skumma ut så går den biten också lite bättre nu.

Hon har supermycket energi och rusar alltid runt och busar med allt hon kan hitta och skrämmer slaget ur vår andra hund Aska med jämna mellanrum när hon hoppar ur buskagen precis när hon skall gå förbi. Och även om hon hämtar strumpor, skor och diverse saker varje dag så har hon faktiskt inte bitit sönder något förutom hundtäcken som vi har för dem att sova på.

Idag har jag också anmält Minna till sin första utställning - det blir den 10e april här i Varberg. Två av hennes kullsyskon kommer också dit och ställer - ska bli jättekul att träffa dom igen! Det ser jag verkligen fram emot!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar